Museopäivänä Kaapelimuseoihin!

KANSAINVÄLINEN MUSEOPÄIVÄ KAAPELIMUSEOISSA

Torstaina 18.5. klo 11–18
Ilmainen sisäänpääsy koko päivän

Kansainvälistä museopäivää vietetään eri puolilla maailmaa torstaina 18.5. Tänä vuonna juhlapäivä osuu helatorstaille, joka onkin mainio päivä lähteä museokierrokselle! Museopäivää juhlitaan tietysti myös Kaapelimuseoissa. Kolmen museon näyttelyistä löytyy nähtävää moneen makuun ja lisäksi päivän ohjelmassa on opastuksia ja improtuokioita.

Kaapelimuseoihin on museopäivänä ilmainen sisäänpääsy!

HOTELLI- JA RAVINTOLAMUSEOSSA

Klo 12 Nostalgia-opastus: Tule jakamaan kanssamme maistuvia muistoja. Opastettujen muistelukierrosten aikana tutustumme valittuihin paloihin Makuasioita-näyttelystämme ja muistelemme yhdessä menneitä makuja ja kokemuksia. Samalla pääsemme pohtimaan, millaisen jäljen me jätämme suomalaiseen ruoka- ja juomakulttuuriin.

Klo 14, 15 ja 16 FOOD TATTOO -vartit: Tule kuulemaan miten tatuoinnit solahtavat osaksi ruoka- ja juomakulttuuria ja millaisia merkityksiä tatuoinneilla on kantajilleen.

Näyttelyt: Makuasioita, Food Tattoo

Moniaistinen Makuasioita-näyttely tarjoaa erilaisia näkökulmia ruoka- ja juomakulttuuriin, mitä se on, mistä ja miten se rakentuu ja muokkautuu ja ketkä siihen vaikuttavat. FOOD TATTOO – Lentävä karjalanpiirakka ja muita ruokatatuointeja nostaa valokeilaan erilaisia ruoka- ja juoma-aiheisia tatuointeja ja tarinoita niiden taustalla.

SUOMEN VALOKUVATAITEEN MUSEOSSA

Klo 13 Opastus näyttelyihin

Näyttelyt: Empatiakone, Etsin, Kehosi muuttaa kaiken

Maija Tammen kolmesta suurikokoisesta installaatiosta koostuva näyttely Empatiakone pohtii, miksi tunteita tulee kuunnella ja ymmärtää, mutta miksi niihin ei kannata täysin luottaa. Pysyvä näyttely Etsin kertoo kaiken valokuvan menneisyydestä, nykyisyydestä ja ehkä hieman tulevaisuudestakin. Kehosi muuttaa kaiken -näyttely kertoo trans- ja queeryhteisöjen kauneudesta, rakkaudesta ja hyvinvoinnista.

TEATTERIMUSEOSSA

Klo 12.30, 13.30 ja 14.30 Improtuokiot: Heitä aivot narikkaan Teatterimuseon improtuokioissa! Koko perheelle sopivat tuokiot alkavat improlämmittelyillä ja jatkuvat pikahahmojen luomiseen. Lopuksi hahmot ottavat haltuunsa Maneesin tanssilattian. Rohmuaako hahmosi koko tilan vai hiippaileeko hän tanssilattian laitamilla? Improtuokioiden kesto n. 20 minuuttia.

Näyttelyt: Tarpeisto pääroolissa, Everybody dance!, Arkadia-teatteri

Everybody Dance! on näyttely tanssimisen riemusta. Tule muistelemaan takavuosien hittitansseja ja luomaan uusia! Tarpeisto pääroolissa -näyttelyssä pääset herkuttelemaan tarpeistolla ja tutustumaan tarpeistonvalmistajien taidonnäytteisiin. Arkadia-teatterin pukuhuoneessa voit vaihtaa roolia tai hypätä pukusuunnittelijan tai valomestarin kenkiin. Esiripun avautuessa paikka näyttämöllä on vapaa!

 

Toivotamme kaikki museoiden ystävät lämpimästi tervetulleiksi!