Helsinki-päivä Kaapelimuseoissa 12.6.

Helsinki-päivä Kaapelimuseoissa  

12.6.2024 klo 11–20, vapaa pääsy  

Helsingin syntymäpäivää vietetään jälleen keskiviikkona kesäkuun 12. päivä. Kaapelimuseot juhlistavat kotikaupunkiaan tarjoamalla koko päivän vapaan pääsyn sekä monenmoista hauskaa ohjelmaa. 

Hotelli- ja ravintolamuseossa juhlitaan helsinkiläistä ruokakulttuuria Tehtaan tekemää ruokaa Helsingissä -teemalla. Millaista elintarviketeollisuutta Helsingissä on eri aikoina ollut? Tule kuulemaan aiheesta Tehtaan tekemää ruokaa -näyttelyn yleisöopastuksille klo 12 ja 14. Opastuksen kesto on noin 30 min. Mukaan mahtuu noin 20 osallistujaa. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

Lisäksi keräämme helsinkiläisten kokemuksia ja mielipiteitä siitä, mikä olisi hyvä perinneruoka edustamaan Helsinkiä. Osallistumismahdollisuus koko päivän.

Samalla voit tutustua museon näyttelyihin: Makuasioita vie paikkoihin, joissa ruoka- ja juomakulttuuria rakennetaan ja Tehtaan tekemää ruokaa tutustuttaa kotimaisiin elintarvikkeisiin.

Suomen valokuvataiteen museossa järjestetään avoin opastus näyttelyihin klo 13 ja 15. Esillä ovat Niina Vatasen näyttely Universus (1. krs.) sekä Jonne Sippolan näyttely Tarja, Berndt ja minä ja museon pysyvä näyttely Etsin (0. krs.)

Teatterimuseossa voit tutustua näyttelyihin joko itsenäisesti ja itse kokeillen tai osallistumalla opastukseen Historiakävely Arkadiasta nykyestradille klo 16 ja 18. Opastuksen kesto on n. 30 minuuttia, mukaan mahtuu 20 osallistujaa. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä, lähtö museoiden aulasta.

Helsinki-päivän kunniaksi kysymme päivän ajan kävijöiltä, mikä on ollut kautta aikain paras tai mieleenpainuvin näkemäsi esitys Helsingissä. Tulokset julkaistaan museon verkkosivuilla ja some-kanavissa.

Avoinna koko päivän näyttelyt Kolmas soitto ja Synnyt / Origins. Arkadia-teatteri aukeaa yleisölle klo 14.