FOOD TATTOO -vartit Instagramissa

Tule kuulemaan miten tatuoinnit solahtavat osaksi ruoka- ja juomakulttuuria ja millaisia merkityksiä tatuoinneilla on kantajilleen.

7.9. klo 10.30
5.10. klo 10.30
23.11. klo 10.30

Jokaisella kerralla perehdytään eri teoksiin eli voit kuunnella vaikka kaikki kolme varttia!

Virtuaaliopastukset järjestetään Instagramin livelähetyksenä ja opastuksen seuraaminen edellyttää kirjautumista omalle tilillesi Instagramiin. Kirjauduttuasi pääset seuraamaan livelähetystä joko siirtymällä Hotelli- ja ravintolamuseon profiiliin (@hotellijaravintolamuseo) tai jos seuraat meitä Instagramissa, niin klikkaamalla yläreunassa profiilikuvasi oikealla puolella olevaa LIVE-kuvaketta, jonka alla lukee hotellijaravintolamuseo. Virtuaaliopastus näkyy niin tietokoneen selaimella kuin Instagram-sovelluksessa.


FOOD TATTOO -näyttely nostaa valokeilaan erilaisia ruoka- ja juoma-aiheisia tatuointeja ja tarinoita niiden taustalla. Tatuoinnit näyttelyyn on kuvannut palkittu valokuvaaja Meeri Koutaniemi. Haastatteluista ja tarinateksteistä vastasivat Helsingin yliopiston etnografian opiskelijat.

Koutaniemi halusi haastaa perinteisen, vahvan kontrastisen tavan esittää tatuoinnit. Kuvien puuteriset kankaat sekä paljastavat että peittävät. Eläväiset kankaat mahdollistivatkin tatuointien nostamisen uudella tapaa valokeilaan häivyttämättä ihoon ikuistetun kuvan tarinaa. Upeat kuvat herättävät pohtimaan tarinoita ja merkityksiä. Miksi yhdelle on tärkeää ikuistaa iholle kalaretket vaarin kanssa, kun toinen haluaa tatuoida muiston rentouttavasta hetkestä parvekkeella ja kolmannelle on tärkeintä säilyttää yhteys omaan työhön.